Als je een tiener in huis hebt, dan is het bekend. Ze kunnen naar zweet ruiken! Sommigen zelfs al vanaf hun achtste of negende jaar. Zweten is volkomen normaal, ook bij kinderen, omdat het lichaam zich zo afkoelt. Maar wanneer tieners beginnen te ruiken, zijn het de hormonen die hun werk doen.
Koop hier de deodorant die speciaal is ontwikkeld tegen hormoonzweet. Hormonen hebben tijdens de puberteit veel impact op het lichaam en de emoties van tieners, wat algemeen bekend is. Maar dat deze hormonen ook andere zweetklieren activeren die een sterkere geur produceren. En het is niet alleen tijdens de puberteit dat je last kunt hebben van hormoonzweet; ook tijdens je menstruatie en zwangerschap kunnen je hormonen veranderen en kan je zweet sterker ruiken.
Zweet wordt geproduceerd door zweetklieren en is op zichzelf geurloos; het krijgt pas een geur wanneer het in aanraking komt met huidbacteriën. Deze klieren worden voornamelijk geactiveerd door temperatuur. Met de aanvang van de puberteit worden ook andere zweetklieren actief onder invloed van hormonen. Deze klieren reageren niet op temperatuur, maar op stress en emoties, en het zweet dat zij produceren heeft een veel sterkere geur. Het ongelukkige is dat deze klieren juist door emoties worden gestimuleerd, waardoor stress over onaangename geuren de situatie alleen maar kan verergeren.
Wat kan je tegen hormoonzweet doen?
Wassen: De beste remedie is wassen en steeds weer schone kleren aantrekken, liefst van natuurlijke materialen, want het zijn de bacteriën op je huid en in je kleding die de geur veroorzaken. En omdat je niet altijd de mogelijkheid voor hebt, is een deodorant een goede manier om je te beschermen tegen het ontstaan van zweetgeur. Maar grijp dan niet naar de eerste de beste deo.
Deodorant zonder aluminium: De meeste deodoranten gebruiken aluminium als actief ingrediënt tegen zweetgeur. Aluminium blokkeert de zweetklieren, waardoor zweet niet kan ontsnappen. Dit kan op korte termijn prettig zijn, maar zweten heeft een functie. Het lichaam heeft transpiratie nodig om af te koelen en afvalstoffen uit te scheiden.
Aluminium blijft helaas niet alleen op je huid, het wordt ook opgenomen in je bloedbaan. Zeker als je je oksels scheert. Je lichaam herkent aluminium niet en kan het ook niet afbreken. Daardoor stapelt het alleen maar op in je lichaam.
Zinkoxide is een sleutelingrediënt in de deodorantstick van Loveli, die natriumbicarbonaat bevat om geurtjes onmiddellijk te neutraliseren zodra zweet de huid raakt. Zinkoxide is bijzonder effectief tegen hormoonzweet. Zink, een essentieel mineraal voor ons lichaam, kan bij een tekort leiden tot lichaamsgeur door verstoring van het afvalverwijderingssysteem. Het is een ingrediënt in bijna alle multivitaminen. Op de huid werkt zink als een uitstekende beschermer tegen zweetgeur, vooral tegen stresszweet veroorzaakt door apocriene zweetklieren. Dit zweet bevat meer vetzuren dan gewoon zweet, wat bacteriën op de huid aantrekt, resulterend in onaangename geuren. Zinkoxide transformeert deze vetzuren in geurloze zinkzouten voordat bacteriën actief worden. Bovendien heeft zink een antibacteriële werking, waardoor er minder bacteriën zijn die zweetgeur kunnen veroorzaken. Net zoals natriumbicarbonaat laat zinkoxide je normaal zweten zonder de noodzakelijke lichaamsprocessen te verstoren, maar voorkomt het zweetgeur voordat het zweet de huid bereikt. De combinatie van zinkoxide met natriumbicarbonaat biedt ook bescherming tegen huidirritaties en kan zelfs helpen bij het herstel van de huid.
TWinklingnails heeft voor jou als Loveli verkooppartner deze deo te koop in Nieuw-Dordrecht, dichtbij Emmen en Klazienaveen. Welkom! Ik adviseer je graag. Je bestelt ze eenvoudig in de webshop. Ik zorg voor een snelle verzending of het staat op het eerstvolgende afhaalmoment bij mij in de salon voor je klaar.